Köp Fatbike Elscooter på nätet

Är du trött på att cykla hela tiden? Kan du inte köra en motorcykel? Letar du efter ett säkert och snabbt fordon? Då kan definitivt en fatbike elscooter vara något för dig.

Storleken på scootern

Innan du köper dig en ny scooter bör du fundera på vilken storlek på scooter du behöver. Är du kort bör du investera i en elektrisk scooter som har en liten eller medelstor ram. Är du över 180 cm så passar en stor ram bättre. Din scooter ska kunna hantera din längd och din vikt på ett enkelt sätt.

Stora däck ger mer dragkraft

Även om detta är ett diskutabelt ämne så ger bredare hjul i allmänhet mer grepp – särskilt på torra vägar. Feta däck har en stor yta och ett större trådmönster. Det ger tillräckligt med grepp för att kunna hantera nästan alla typer av terräng.

Bredden på däcken

Däcken bör vara minst 18-20 cm. Ju bredare däck, desto jämnare blir vikten fördelad på marken. Ett rejält däck gör scootern med stabil och bekväm att köra. Du kan även köra den i mjuk terräng utan att däcken gräver ner sig i backen.

Motorn

Om du vill att din scooter ska få upp farten ska du satsa på en variant som har en motor på minst 1000 watt. Scootrar med lägre effekt än så går långsamt och passar bäst om du bara ska åka runt och göra små ärenden hemma i grannskapet. En högre motoreffekt tillåter dig att använda din fatscooter som en vanlig bensindriven moped.

Batteriet

För att få ut maximalt av din scooter ska du se till att den levereras med ett batteri som håller måttet. Det bör i alla fall ligga inom spannet 25-40 volt. Hittar du någon som levererar mer så är det en bonus. Batteriet avgör bland annat hur långt du kan åka på en laddning och ur lång tid det tar att ladda upp scootern. Ju kortare laddningstid, desto bättre är det.

Viktkapaciteten

Om du ska använda din fatscooter för att exempelvis åka och handla eller köra tunga väskor bör du göra en uppskattning på viken vikt din scooter ska kunna hantera. Alltså totalen av din kroppsvikt och vad matkassarna eller träningsväskan väger. Det rekommenderas att scootern ska kunna lastas med minst 150 kg.

Ramen

En stark och hållbar ram gör att du kan köra i alla typer terräng. Det minskar också risken att något går sönder om du åker på ojämn mark. Att välja en fatbike med en ram av stål eller aluminium är inte så dumt.

Fjädring

Bortser vi från ramens konstruktion så är fjädringen viktig för få en så bekväm åktur som möjligt. En bra stötdämpare hjälper dig att få en så jämn och komfortabel åktur som möjligt – speciellt då du åker längre sträckor. En bra fjädring minskar risken för utmattning när du är ute och kör.

Säkerhet

Ska du köra din fatscooter ute bland folk, i allmän bebyggelse bör du tänka på vilka säkerhetsfunktioner scootern har. Har den ett ordentligt lyse – både fram- och bak. Har den signalhorn, fungerande bromsar och backspegel? Är den utrustad med ett stadigt ställ. En LCD-display som visar batterinivån är inte heller så dumt. Då minskar risken att du blir stående med ett urladdat batteri en bra bit hemifrån.

Fatbikes

En cykel som lockar fram äventyraren i dig. En fat bike är rolig att äga. Den är lättcyklad och bekväm samtidigt som den ger dig möjligheten att åka i terräng som du vanligtvis inte cyklar i.

Cykeln är mångsidig och de breda däcken gör det möjligt att åka på de flesta underlag. Många fat bike-ägare använder sin cykel året om och låter den fungera som både mountainbike och som vanlig cykel man tar till jobbet eller skolan. Den fungerar utmärkt som pendlingscykel – speciellt på vintern då många av de cyklar med smala eller normaltjocka däck har svårt att ta sig fram.

Gå till avdelningen för Fatbikes »

Fatscooters

Är du på jakt efter en elscooter som är bekväm att köra och sticker ut mängden. Då kan definitivt en fatscooter vara något för dig. Med sitt höga styre och sköna sadel glider du runt som en kung. Det är dock inte bara den retroinspirerade designen som gör fatscootern till ett bra val av fordon. De breda däcken gör det möjligt att köra i de flesta typer av terräng. De feta hjulen har en stor kontaktyta med marken, vilket gör den stabil och säker att köra.

Gå till avdelningen för Fatscooters »

FatBikes.se

FatBikes.se är en sajt helt dedikerad till tvåhjulingar med feta däck. Här hittar du information om både cyklar och elscootrar.  Även om de två olika varianterna av skiljer sig en hel från varandra, både utseendemässigt och ur användarperspektiv, så är båda riktigt coola åkdon med häftiga vägegenskaper.