Köp Fatbike Cykel på nätet

Äventyrscyklar som gör det möjligt att cykla i terräng med både snö och sand. Med bredare däck än på en vanlig cykel får du ett otroligt grepp och en grym trygghetskänsla. En fatbike cykel lämpar sig både för dig som gillar att cykla offroad och för dig som vill ha möjligheten att cykla till jobbet under snöiga vinterdagar.

Hur feta däck behöver jag?

Den första frågan man bör ställa sig när man funderar på köpa sig en fatbike är – hur feta däck behöver jag? Svaret på denna fråga beror på hur du har tänkt att använd din cykel. Vilken typ av terräng kommer du att cykla i.

Fatbike-däck finns bredder från 3,7 till 5,2 tum. De smalare däcken är mest lämpade för preparerad snö, racing och tillfixade strandstråk samt för lättare cyklister som inte behöver så mycket flytkraft.

De bredaste däcken passar bäst för mjuksnö och opreparerad sand. De är även lämpliga för tyngre cyklister som kan behöva mer stöd.

Vilket däckmönster är bäst?

Däck med stora, brett placerade knoppar ger mer dragkraft, men rullar långsamt. Dragkraft och och hastighet arbetar oftast i motsats till varandra, så du kan få kompromissa mellan känslan av säkerhet som däcket avger med bristen på fart däcket rullar i.

Omvänt så är snabba fatbike-däck ganska dåliga i äkta fatbike-terräng, men kan vara roliga och väl lämpade för lättare offroad-körning på sommaren.

Vilken ram ska jag välja?

Först och främst bör du komma fram till viken storlek av däck som är bäst lämpade för din lokala förhållanden och hur du tänkt att använda cykeln. Det rekommenderas att du köper en ram som passar den största hjulsatsen du vill ha eftersom det då går att montera mindre hjul vid ett senare tillfälle om så önskas.

Behöver jag stötdämpare

En annan fråga du ska ställa dig är hur mycket dämpning du vill ha. Majoriteten av de fatbikes som säljs är fasta, men ska du använd den som din primära mountainbike bör du överväga huruvida du vill ha en modell med stötdämpare. De väger lite mer och kostar ofta några kronor till, men det kan det många gånger vara värt.

Fatbikes

En cykel som lockar fram äventyraren i dig. En fat bike är rolig att äga. Den är lättcyklad och bekväm samtidigt som den ger dig möjligheten att åka i terräng som du vanligtvis inte cyklar i.

Cykeln är mångsidig och de breda däcken gör det möjligt att åka på de flesta underlag. Många fat bike-ägare använder sin cykel året om och låter den fungera som både mountainbike och som vanlig cykel man tar till jobbet eller skolan. Den fungerar utmärkt som pendlingscykel – speciellt på vintern då många av de cyklar med smala eller normaltjocka däck har svårt att ta sig fram.

Gå till avdelningen för Fatbikes »

Fatscooters

Är du på jakt efter en elscooter som är bekväm att köra och sticker ut mängden. Då kan definitivt en fatscooter vara något för dig. Med sitt höga styre och sköna sadel glider du runt som en kung. Det är dock inte bara den retroinspirerade designen som gör fatscootern till ett bra val av fordon. De breda däcken gör det möjligt att köra i de flesta typer av terräng. De feta hjulen har en stor kontaktyta med marken, vilket gör den stabil och säker att köra.

Gå till avdelningen för Fatscooters »

FatBikes.se

FatBikes.se är en sajt helt dedikerad till tvåhjulingar med feta däck. Här hittar du information om både cyklar och elscootrar.  Även om de två olika varianterna av skiljer sig en hel från varandra, både utseendemässigt och ur användarperspektiv, så är båda riktigt coola åkdon med häftiga vägegenskaper.