Köp Fatbike El-cykel Elin Högvålen 28″ online

Fatbike El-cykel Elin Högvålen 28″

Batteri och solcellsmärket Elin Energy har skapat denna överfeta el-cykel med inspiration från Högvålen. En by med fast bosättning i Härjedalen, belägen 830 meter över havet. Den nämns ofta som Sveriges högst belägna by

Denna cykel har allt du önskar dig och mycket mera. Räckvidden till 40 km, max fart 25 km / timme.

Med en superskön smart sadel och 28″ FAT tires. Åker du likt en lastbilschaufför gör genom att sitta högt upp och få större perspektiv över området.

Denna cykeln är skapad för att du ska kunna ta igenom det allra hårdaste terrängen och offroadbanorna året om, därför har den en boost och cruise control som ger dig en snabb skjuts och elektriskt support upp till hela 25 km / timme.

40 KM Räckvidd

Med hjälp av cykelns starka motor kan du åka på ditt livs cykeläventyr och upplevelse.

Gasa utan att trampa

Alla Elins elcyklar har en cruise control funktion vilket innebär att du kan gasa direkt från styret och luta dig tillbaka. När du använder cruisekontrollen gasar cykeln åt dig så du slipper trampa och kan cruisa dig fram till ditt möte utan att svettas och trampa.

GPS larm & tracker

Med en GPS tracker som du sätter in ett simkort i, kan du alltid se vart din Elin cykel är placerad och få larm om den skulle förflyttas.

Överfallslarm

Med överfallslarmet drar du snabbt ut spaken så tjuter larmet högt och skrämmer bort eventuellt hot .

Powerbank & Hifi högtalare

Power bank och en bärbar hifi högtalare som är placerat på ett smart sätt ingår också så du kan spela musik och få maximal njutning av din åktur.

LED LED LED

Elin elcyklar är utrustade med flera olika typer av LED lampor för att synas i mörker

Fakta – Fatbike El-cykel Elin Högvålen 28″

Cruise control max speed: 50km/h
Rang: 120km
Battery effect: 1000W
Motor: Elin Energy 1000W Motor
PAS Sensor: Elin Energy integrated PAS
Throttle: 130X Throttle
Gear: 0-5 Level LCD Display
Rims: 26
Front light: Yes
Brake Cables: Tektro Brake integrated cables
TRO HD E-730, Brake
Handlebar: PROMAX
Cassette: Elin
Spokes: 12G Stainless steel material
Rear light: Yes
Pedals: Elin
Battery: Elin Energy 52V 20AH SS 50E 56cells
Fork: RENEGADE-26
Grips: Velo
Derailleur: SRAM RD SX EAGLE
Saddle: Elin
Stem: Promax
Display: Elin C18 display
Tires: MAXXIS/MINION 26*4.0 Tires
Shifter: SRAM SX EAGLE TRIGGER Shifter
Chain: SRAM CN SX EAGLE

Fatbike El-cykel Elin Högvålen 28″ hittar du i Fatbike Cykel.

24500 kr
Köp

Erbjudanden från deeloo.se

 • Oncourt – upp till 60% rabatt

  Nu är det rea hos OnCourt. Du får upp till 60% rabatt på storsäljare inom racketsport. Padelrackets och bollar från Bullpadel, Adidas, Stiga […]

 • 15% rabatt hos Nordic Padel

  Handla dina padelprodukter online! Rabattkoden nätrullare ger dig 15% rabatt på ordinarier priser hos Nordic Padel Om Nordic Padel Nordic Padel […]

 • Vinn en e-bike värd 10.000 kr

  Nu kan du vinna en e-bike elcykel – Att delta i tävlingen är gratis. Allt du behöver göra är att svara på några snabba frågor. Svara på […]

 • Prova Testoplus gratis

  Bygg muskler, få mer energi och öka lusten… Testoplus höjer testosteronnivån i kroppen på ett naturligt sätt. Nu kan du prova gratis – du […]

En fatbike tar dig till platser du aldrig tidigare cyklat

Fatbikes är extremt tilltalande cyklar för cykelfantaster som inte låter något stoppa dem från att utöva sin favoritsysselsättning. De feta däcken på en fatbike ger ett förbättrat grepp och ökad dragkraft i den mest besvärliga terrängen. Det spelar ingen roll om det är våta stenar, leriga stigar eller snöiga backar - med en sådan här cykel tar du dig fram. De breda däcken är utformade för att minska det kumulerade trycket på cykeln och cyklisten genom att skapa en en större kontaktyta mot marken. Det är därför det går bra att cykla på en fatbike även när marken är täckt av snö. De breda däcken fungerar även bra på mjuka sandstränder - Att cykla på det underlaget brukar inte fungera så bra med vanliga mountainbikes. De tjocka däcken glider inte heller på vått underlag.

Du kan cykla oavsett väder

Hör du till den skara människor som inte låter dåligt väder hindra dig från att träna. Då kan en fatbike-cykel vara något för dig - De fungerar utmärkt i alla väderlekar. Cykeln kommer inte att glida på våt sten eller asfalt. Den kommer heller inte sjunka ner i lera eller snö. Då den väger mer än en vanlig MTB är den även mer benägen att stå emot starka vindar utan att sätta cyklisten i fara.

Ökad komfort

En fatbikes däck behöver inte pumpas så hårt eftersom de bjuder på hög komfort vid ett lågt lufttryck. Lufttrycket kan vara så lågt som 10 eller 15 psi och i vissa fall till och med ännu lägre. Cyklarna är dessutom i de flesta fall styva - de saknar med andra ord stötdämpare. De behöver egentligen inte någon, då dämpningen blir integrerad i däcken. Då däcken har lågt lufttryck blir det mjuka och följsamma. Elasticiteten hos gummit hjälper då till att absorbera stötar och öka komforten.

Det krävs inte så mycket underhållsarbete

Med tanke på att cykeln saknar stötdämpare, så finns det inte så många delar på ramen som kan skadas och behöver bytas ut. Även om cykeln kan tyckas något dyr vid inköpstillfället, behöver du inte oroa dig för kontinuerliga underhållskostnader.

Den är en utmaning

Bara för att fatbikes är idealiska för att cykla i snö och annan mjuk terräng betyder det inte att de alltid är lätt att cykla på dem. Många fatbikes har bara en växel och du behöver gott om muskelkraft för att komma framåt. Dessutom ökar de feta däcken cykelns totala vikt - det gör att den rör sig långsammare och kan vara svårare att hantera. Med detta sagt kan du vara säker på att både din över- och underkropp kommer att få en verklig utmaning och en rejäl träningsdos.

Bättre balans för nybörjare

Eftersom däcken på en fatbike är bredare än på en vanlig cykel får du bättre balans. Det gör den typen av cykel perfekt när man lär sig att cykla. Med lite övning kan den mest oerfarne cyklisten få kläm på det på nolltid. Och såvida novisen inte har rejält med styrka kommer det inte gå så fort, vilket minskar risken för skador.

Ett nytt sätt att ha roligt

Det unika utseendet och egenskaperna hos en fatbike gör det helt enkel roligt att cykla på dem. Det är ett sätt att ta sig fram på lokala stigar och spår. Vissa av dem kanske bara är åtkomliga av en cykel med bredare däck. En fatbike kan även vara ett sätt att umgås. Vissa erfarna cyklister kan behöva dem för att sakta ner farten så att deras nära och kära kan hålla jämna steg med dem. Att cykla på en fatbike handlar inte om hastighet, det handlar om att njuta utomhus i en långsam och bekväm takt.

Fatbikes

En cykel som lockar fram äventyraren i dig. En fat bike är rolig att äga. Den är lättcyklad och bekväm samtidigt som den ger dig möjligheten att åka i terräng som du vanligtvis inte cyklar i.

Cykeln är mångsidig och de breda däcken gör det möjligt att åka på de flesta underlag. Många fat bike-ägare använder sin cykel året om och låter den fungera som både mountainbike och som vanlig cykel man tar till jobbet eller skolan. Den fungerar utmärkt som pendlingscykel – speciellt på vintern då många av de cyklar med smala eller normaltjocka däck har svårt att ta sig fram.

Gå till avdelningen för Fatbikes »

Fatscooters

Är du på jakt efter en elscooter som är bekväm att köra och sticker ut mängden. Då kan definitivt en fatscooter vara något för dig. Med sitt höga styre och sköna sadel glider du runt som en kung. Det är dock inte bara den retroinspirerade designen som gör fatscootern till ett bra val av fordon. De breda däcken gör det möjligt att köra i de flesta typer av terräng. De feta hjulen har en stor kontaktyta med marken, vilket gör den stabil och säker att köra.

Gå till avdelningen för Fatscooters »

FatBikes.se

FatBikes.se är en sajt helt dedikerad till tvåhjulingar med feta däck. Här hittar du information om både cyklar och elscootrar.  Även om de två olika varianterna av skiljer sig en hel från varandra, både utseendemässigt och ur användarperspektiv, så är båda riktigt coola åkdon med häftiga vägegenskaper.